Over ons

Restaurant Kale & de Bril zit verborgen achter een gevel aan de Piet Heinstraat in Goes. Marc (Kale) en Niek (Bril) zijn beide eigenaar en chef. Met hun team leggen ze hun gasten met veel plezier in de watten.

Er wordt een menu geserveerd van 3 tot 7 gangen. Dat menu verandert elke 2 weken, geïnspireerd door de seizoenen, de aanvoer van lokale producten en de creativiteit van de chefs. Ook voor een vegetarisch of veganistisch uitgebreid menu draaien ze hier hun hand niet om. Het menu wordt ook met plezier en creativiteit aangepast als de gast een intolerantie of allergie heeft.

De gastheer zorgt voor prachtige bijpassende wijnen en voorziet de gasten van alles om de avond compleet te maken. Het is ook mogelijk om een arrangement alcoholvrije dranken bij de gerechten te bestellen, u wordt hier met plezier in geadviseerd.

Zeeuwse chefs beginnen restaurant Kale & de Bril in Goes

Op 2 januari 2018 zijn wij, Niek Traas & Marc Everse begonnen met onze droom. Een eigen restaurant.

Na jaren voor verschillende bedrijven te hebben gewerkt vonden we het beiden tijd worden om een restaurant voor ons zelf te beginnen. Een plek waar we zelf ook graag zouden gaan eten. Huiselijk, sociaal, informeel en natuurlijk heerlijk vers bereid eten.

In Bonaire waar we in 2016/2017 beiden met de gezinnen woonden en werkten kwam het ondernemersplan tot stand. De naam die daar op stond, pronkt nu op de voorgevel van ons restaurant. Leuk feitje is dat dat eigenlijk niet de bedoeling was maar we gewoonweg geen originelere naam konden bedenken. Uiteindelijk bleek dit ook de meest “echte” naam voor onze zaak. Een schot in de roos, zo bleek!

We koken naar het seizoen, met producten waar wij van denken dat ze bij de tijd van het jaar horen. Het gebruiken van mooie ingrediënten uit onze omgeving is iets waar we elke dag weer naar streven. Omdat onze zaak relatief weinig zitplaatsen heeft hoeven we geen grote voorraad aan te leggen en maken we alles dagvers in eigen keuken. 

Onze stijl laat zich het beste omschrijven als smaakvol, puur en verrassend. 3, 4, 5, 6 of 7 gangen, avondvullend genieten. Of misschien toch een a la minute gekookte kreeft, prachtig dubbeldoel runder entrecote, Zeeuwse oesters of iets anders van onze compacte a la carte.

Kom het eens proeven want in tekst valt niet uit te leggen hoe wij onze gasten willen laten genieten.

Tot snel!
Marc & Niek

We gebruiken cookies voor een optimale werking van de website en uw voorkeuren.