Wij zijn Kale & de Bril

Lees meer

Home > Over ons uitgebreid

Zeeuwse chefs beginnen restaurant Kale & de Bril in Goes

Op 2 januari 2018 zijn wij, Niek Traas & Marc Everse begonnen met onze droom. Een eigen restaurant.

Na jaren voor verschillende bedrijven te hebben gewerkt vonden we het beiden tijd worden om een restaurant voor ons zelf te beginnen. Een plek waar we zelf ook graag zouden gaan eten. Huiselijk, sociaal, informeel en natuurlijk heerlijk vers bereid eten.

In Bonaire waar we in 2016/2017 beiden met de gezinnen woonden en werkten kwam het ondernemersplan tot stand. De naam die daar op stond, pronkt nu op de voorgevel van ons restaurant. Leuk feitje is dat dat eigenlijk niet de bedoeling was maar we gewoonweg geen originelere naam konden bedenken. Uiteindelijk bleek dit ook de meest "echte" naam voor onze zaak. Een schot in de roos, zo bleek!

We koken naar het seizoen, met producten waar wij van denken dat ze bij de tijd van het jaar horen. Het gebruiken van mooie ingrediĆ«nten uit onze omgeving is iets waar we elke dag weer naar streven. Omdat onze zaak relatief weinig zitplaatsen heeft hoeven we geen grote voorraad aan te leggen en maken we alles dagvers in eigen keuken. 

Onze stijl laat zich het beste omschrijven als smaakvol, puur en verrassend. 3, 4, 5 of 6 gangen, avondvullend genieten. Of misschien toch een a la minute gekookte kreeft, prachtig dubbeldoel runder entrecote, zeeuwse oesters of iets anders van onze compacte a la carte.

Kom het eens proeven want in tekst valt niet uit te leggen hoe wij onze gasten willen laten genieten.

Tot snel!
Marc & Niek